Çiftlik Omlet
2 posters
1 sayfadaki 1 sayfası
Çiftlik Omlet
MALZEMELER
2 Orta Boy Patates
1 Demet Maydanoz
1 Demet Taze Soğan
4 Dilim Jambon (veya füme et, salam)
10 Yumurta
4 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
1 Çorba Kaşığı Tereyağı
Tuz , Karabiber
2 Orta Boy Patates
1 Demet Maydanoz
1 Demet Taze Soğan
4 Dilim Jambon (veya füme et, salam)
10 Yumurta
4 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
1 Çorba Kaşığı Tereyağı
Tuz , Karabiber
HAZIRLANIŞI
Patateslerin kabuklarını soyun. 5 dakika tuzlu suda bekleterek süzün ve ufak küpler halinde kesin. Maydanoz ve taze soğanların yeşil yapraklarını çok ince kıyın. Jambonu iri kibrit şeklinde doğrayın.
Tavada kızdırılmış sıvıyağda önce patatesleri hafifçe pembeleştirin. Jambonları ve taze soğanı ekleyip 1-2 dakika çevirin.
Geniş bir tavada tereyağını eritin. Bir kasede yumurtaları hafifçe çırpıp tuz, biber ve kavrulan malzemeyi ekleyin. Omlet malzemesini kızdırılmış tereyağına ilave edip kısık ateşte en az 8-10 dakika pişirin. Omletin her tarafı pişince düz tabak yardımıyle diğer tarafını çevirin. Üzerine kıyılmış maydanoz ve yeşil soğan serperek sıcak olarak servis yapın.
By_hakaN-
Mesaj Sayısı : 420
Yaş : 44
Nerden : İzmir
Ben Böyleyim :
ReP Puanı : 15
Kayıt tarihi : 01/12/08
Geri: Çiftlik Omlet
PAYLASIM ICIN TSKLER... !! :) :)
SELIN-
Mesaj Sayısı : 209
Yaş : 43
Nerden : ALMANYA
Ben Böyleyim :
ReP Puanı : 0
Kayıt tarihi : 14/12/08
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz