Sardalya Kebabı

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek

Sardalya Kebabı

Mesaj tarafından By_hakaN Bir Paz 07 Ara. 2008, 04:28

MALZEMELER
Yarım demet maydanoz
1 kg sardalya
1 limon
2 çay kaşığı tuz
3 baş soğan
3 domates
7 sivri biber



HAZIRLANIŞI
Sardalyaları temizledikten sonra suyunun süzülmesi için tel süzgeçte bekletin.
Diğer tarafta soğanı piyaz şeklinde doğrayıp tuzla ovun. Maydanozu ince ince kıydıktan sonra soğana katın. Domatesleri, kabuklarını soyup ve sulu kısımlarını ayırıp irice doğrayın. Biberlerin de tohumlu kısımlarını çıkardıktan sonra irice doğrayın.
Yağlı kağıtları 20-25 cm boyunda kareler haline getirerek yayın ve üzerine zeytin yağı sürdükten sonra biraz piyaz yayın. Her bir Yağlı kağıt için 6-7 sardalya seçin. Sardalyaların karınlarına da bir miktar piyaz koyun. Yanlarına ise domates ve biber koyup kağıdı içindeki malzemeyi göstermeyecek şekilde iki ucunu birleştirerek paket haline getirin.
Fırın tepsisini yağlayın ve paketleri yanyana dizin. Fırını 250 dereceye ısıtıp tepsiyi fırına sürün. 30-40 dakika pişirin. Paketleri açtıktan sonra balıkları servis tabağına alıp üzerine limon sıkarak servis yapın.
Kalkan veya kılıç balıkları da aynı yöntemle pişirilebilir.
avatar
By_hakaN
ADMİNADMİN

Erkek
Mesaj Sayısı : 420
Yaş : 38
Nerden : İzmir
Ben Böyleyim :
ReP Puanı : 15
Kayıt tarihi : 01/12/08

Kullanıcı profilini gör

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Geri: Sardalya Kebabı

Mesaj tarafından SELIN Bir C.tesi 27 Ara. 2008, 13:00

PAYLASIM ICIN SAG OL....!!!
avatar
SELIN
ÜYEÜYE

Kadın
Mesaj Sayısı : 209
Yaş : 37
Nerden : ALMANYA
Ben Böyleyim :
ReP Puanı : 0
Kayıt tarihi : 14/12/08

Kullanıcı profilini gör

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön


 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz