Kefal Firinda

Aşağa gitmek

Kefal Firinda Empty Kefal Firinda

Mesaj tarafından By_hakaN Bir Paz 07 Ara. 2008, 04:34

Malzemeler
2 su bardagi su
1 demet maydanoz
2 dis karanfil
5 çorba kasigi zeytinyagi veya ayçiçek yagi
1 kg Kefal ayiklanip halka seklinde dogranmis
300 gr.sogan rendelenmis
300 gr. domates rendelenmis
2,5 çorba kasigi limon suyu
1/2 çay kasigi tuz
karabiber



Yapilis Tarifi
Önceden firini 170 dereceye getirip, isitin. Bir kapta 2 su bardagi suyu, maydanoz ve karanfili koyup, su yari yariya çekinceye kadar kaynatin, süzdürün. Zeytinyagi ya da ayçiçek yagini ilave edip karistirin. Kefal baligi dilimlerini bir tepsiye dizin. Rendelenmis domates ve sogani baliklarin üzerine dökün.Maydanoz suyu zeytinyagi karisimini da baliklarin üzerine gezdirin. Tuz ve biberini serpin.Limon suyunu da dökün. Firinda baliklar pisinceye kadar yaklasik 15 dakika pisirin.Firindan alip önceden isitilmis tabaklarda servis yapin
By_hakaN
By_hakaN
ADMİNADMİN

Erkek
Mesaj Sayısı : 420
Yaş : 40
Nerden : İzmir
Ben Böyleyim : Kefal Firinda Akyn10
ReP Puanı : 15
Kayıt tarihi : 01/12/08

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Kefal Firinda Empty Geri: Kefal Firinda

Mesaj tarafından Gamzelii Bir Cuma 26 Ara. 2008, 21:11

Sen denedinmi abi bu yemeği denediysen güsel olduysa bende anneme yaptırım kendim yapıpta maf etmek istemiyorum da :)
Gamzelii
Gamzelii
ÜYEÜYE

Kadın
Mesaj Sayısı : 23
Yaş : 28
Nerden : istanbul
ReP Puanı : 0
Kayıt tarihi : 23/12/08

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Kefal Firinda Empty Geri: Kefal Firinda

Mesaj tarafından SELIN Bir C.tesi 27 Ara. 2008, 12:49

PAYLASIM ICIN TSKLER DENEMEK LAZIM ..!! :)
SELIN
SELIN
ÜYEÜYE

Kadın
Mesaj Sayısı : 209
Yaş : 39
Nerden : ALMANYA
Ben Böyleyim : Kefal Firinda Gozkir10
ReP Puanı : 0
Kayıt tarihi : 14/12/08

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön


 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz