Similar topics
Hünkar Beğendi (4 Kişilik)
4 posters
1 sayfadaki 1 sayfası
Hünkar Beğendi (4 Kişilik)
Malzemeler
500 gr Koyun Eti
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
2 Adet Soğan
1 Çorba Kaşığı Sirke
2 Adet Domates
2.5 Su Bardağı Sıcak Su
5 Adet Patlıcan
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
1.5 Çorba Kaşığı Un
1.5 Su Bardağı Süt
2 Çorba Kaşığı rendelenmiş Kaşar Peyniri
Tuz , Kekik
Yemeğin Tarifi
Tencereye etleri alıp, etler bıraktığı suyu çekene dek kavurun. Ardından tereyağını, küçük kesilmiş soğanları ekleyin. 3 dakika daha kavurun. 1 çorba kaşığı sirkeyi ilave edin. Rendelenmiş domatesleri, kekiği, sıcak suyu ve en son tuzu ekleyerek, etler yumuşayana dek pişirin.
Patlıcanları ateşte közleyin. Kabuklarını soyduktan sonra limonlu suda 5 dakika bekletin. Suyunu iyice süzün. Keskin bir bıçak yardımıyle çok ince kıyın.
Tereyağını bir tavada eritin. 1.5 çorba kaşığı unu ekleyin. Sararana dek kavurun. Sürekli karıştırarak soğuk sütü ilave edin. Karışım koyulaştığında ateşten alın. İnce kıyılmış patlıcanları, tuzu, rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin. Hızla karıştırıp, servis tabağına alın. Üzerine eti koyarak, servis yapın.
AFIYET OLSUN
500 gr Koyun Eti
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
2 Adet Soğan
1 Çorba Kaşığı Sirke
2 Adet Domates
2.5 Su Bardağı Sıcak Su
5 Adet Patlıcan
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
1.5 Çorba Kaşığı Un
1.5 Su Bardağı Süt
2 Çorba Kaşığı rendelenmiş Kaşar Peyniri
Tuz , Kekik
Yemeğin Tarifi
Tencereye etleri alıp, etler bıraktığı suyu çekene dek kavurun. Ardından tereyağını, küçük kesilmiş soğanları ekleyin. 3 dakika daha kavurun. 1 çorba kaşığı sirkeyi ilave edin. Rendelenmiş domatesleri, kekiği, sıcak suyu ve en son tuzu ekleyerek, etler yumuşayana dek pişirin.
Patlıcanları ateşte közleyin. Kabuklarını soyduktan sonra limonlu suda 5 dakika bekletin. Suyunu iyice süzün. Keskin bir bıçak yardımıyle çok ince kıyın.
Tereyağını bir tavada eritin. 1.5 çorba kaşığı unu ekleyin. Sararana dek kavurun. Sürekli karıştırarak soğuk sütü ilave edin. Karışım koyulaştığında ateşten alın. İnce kıyılmış patlıcanları, tuzu, rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin. Hızla karıştırıp, servis tabağına alın. Üzerine eti koyarak, servis yapın.
AFIYET OLSUN
sevda-
Mesaj Sayısı : 58
Yaş : 43
Nerden : almanya
Ben Böyleyim :
ReP Puanı : 0
Kayıt tarihi : 14/12/08
Geri: Hünkar Beğendi (4 Kişilik)
hemen yapam D: zu
relic-
Mesaj Sayısı : 64
Yaş : 31
Nerden : Mersin
Ben Böyleyim :
ReP Puanı : 0
Kayıt tarihi : 16/12/08
Geri: Hünkar Beğendi (4 Kişilik)
ÇOK GÜSEL Bİ TARİFE BENZİYO AMA BEN DENEMEKTEN KORKUYORUM EVDEKİLERDEN BİRİ HASTANELİK FELAN OLUR ..GÜZEL YEMEK YAPAN BİRİSİ DENİYEBİLİR :)
Gamzelii-
Mesaj Sayısı : 23
Yaş : 32
Nerden : istanbul
ReP Puanı : 0
Kayıt tarihi : 23/12/08
Geri: Hünkar Beğendi (4 Kişilik)
KANKAMIN YEMEKLERINE BIDE ANNEMIN YEMEKLERINE HASTAYIM PAYLASIM ICIN TSKLER KANKAM .. :)
SELIN-
Mesaj Sayısı : 209
Yaş : 43
Nerden : ALMANYA
Ben Böyleyim :
ReP Puanı : 0
Kayıt tarihi : 14/12/08
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz