Similar topics

    ARABAŞI ÇORBASI

    Aşağa gitmek

    ARABAŞI ÇORBASI

    Mesaj tarafından sevda Bir Paz 21 Ara. 2008, 03:37

    MALZEMESİ:
    Bir miktar su, Bir miktar un, 1 tane horoz, 1 kaşık karabiber, 1 paket yağ, 1 tane limon


    ÇORBA YAPILIŞI: Bir miktar un, bol yağda kırmızılaşıncaya kadar kadar kavrulur.Daha önce pişmiş olan horoz kavrulmuş olan unun üzerine ince ince didilerek konur.Bir miktar tavuk suyu eklenir. 20 dakika kaynadıktan sonra limon ve karabiber ilave edilir. Daha sonra hamuru ile birlikte servis yapılır.

    ARABAŞI HAMURU: Tencereye normal bir şekilde su konarak iyice kaynatılır.Kaynayan suyun içine azar azar un konarak tahta kaşık ile karıştırılır. Belli bir kıvama gelince un konulmadan hamur karıştırılarak iyice pişirilir.Daha sonra hamurun kolay dağılması için tepsi su ile ıslatılarak hamur tepsiye dökülerek soğutulur. Daha sonra çorba ile servis yapılır. Mide ve barsak tembelliğine çok iyi gelir. Kış aylarında sıkça yapılır.


    AFIYET OLSUN
    avatar
    sevda
    ÜYEÜYE

    Kadın
    Mesaj Sayısı : 58
    Yaş : 37
    Nerden : almanya
    Ben Böyleyim :
    ReP Puanı : 0
    Kayıt tarihi : 14/12/08

    Kullanıcı profilini gör

    Sayfa başına dön Aşağa gitmek

    Geri: ARABAŞI ÇORBASI

    Mesaj tarafından SELIN Bir C.tesi 27 Ara. 2008, 12:58

    PAYLASIM ICIN SAG OL KANKAM....!!!!
    avatar
    SELIN
    ÜYEÜYE

    Kadın
    Mesaj Sayısı : 209
    Yaş : 37
    Nerden : ALMANYA
    Ben Böyleyim :
    ReP Puanı : 0
    Kayıt tarihi : 14/12/08

    Kullanıcı profilini gör

    Sayfa başına dön Aşağa gitmek

    Sayfa başına dön

    - Similar topics

     
    Bu forumun müsaadesi var:
    Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz