ARABAŞI ÇORBASI

Aşağa gitmek

ARABAŞI ÇORBASI Empty ARABAŞI ÇORBASI

Mesaj tarafından sevda Bir Paz 21 Ara. 2008, 03:37

MALZEMESİ:
Bir miktar su, Bir miktar un, 1 tane horoz, 1 kaşık karabiber, 1 paket yağ, 1 tane limon


ÇORBA YAPILIŞI: Bir miktar un, bol yağda kırmızılaşıncaya kadar kadar kavrulur.Daha önce pişmiş olan horoz kavrulmuş olan unun üzerine ince ince didilerek konur.Bir miktar tavuk suyu eklenir. 20 dakika kaynadıktan sonra limon ve karabiber ilave edilir. Daha sonra hamuru ile birlikte servis yapılır.

ARABAŞI HAMURU: Tencereye normal bir şekilde su konarak iyice kaynatılır.Kaynayan suyun içine azar azar un konarak tahta kaşık ile karıştırılır. Belli bir kıvama gelince un konulmadan hamur karıştırılarak iyice pişirilir.Daha sonra hamurun kolay dağılması için tepsi su ile ıslatılarak hamur tepsiye dökülerek soğutulur. Daha sonra çorba ile servis yapılır. Mide ve barsak tembelliğine çok iyi gelir. Kış aylarında sıkça yapılır.


AFIYET OLSUN
sevda
sevda
ÜYEÜYE

Kadın
Mesaj Sayısı : 58
Yaş : 38
Nerden : almanya
Ben Böyleyim : ARABAŞI ÇORBASI Deli10
ReP Puanı : 0
Kayıt tarihi : 14/12/08

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

ARABAŞI ÇORBASI Empty Geri: ARABAŞI ÇORBASI

Mesaj tarafından SELIN Bir C.tesi 27 Ara. 2008, 12:58

PAYLASIM ICIN SAG OL KANKAM....!!!!
SELIN
SELIN
ÜYEÜYE

Kadın
Mesaj Sayısı : 209
Yaş : 39
Nerden : ALMANYA
Ben Böyleyim : ARABAŞI ÇORBASI Gozkir10
ReP Puanı : 0
Kayıt tarihi : 14/12/08

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön


 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz