Patatesli Börek

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek

Patatesli Börek

Mesaj tarafından SELIN Bir C.tesi 27 Ara. 2008, 22:56

Patatesli Börek

Malzemeler

4 Adet Yufka
2 Su Bardağı Sıvı Yağ
2 Su Bardağı Su
1 Kahve Fincanı Su
İçi İçin:
4 Adet Patates
1/2 Demet Maydanoz
Karabiber
Kırmızı Pul
Tuz
Yumurta Sarısı(üzerine)


Yemeğin Tarifi

Ön hazırlık olarak patatesleri haşlayın.Rendenin iri tarafıyla rendeleyin.İnce kıydığınız maydanozu,yeterince tuzu,karabiberi ve kırmızı pul biberi ekleyin.İyice harmanlayın.
İlk yufkayı düz bir zemine serin.1 çay bardağı sıvı yağ ile 1 kahve fincanı suyu karıştırın.İlk yufkanın üzerine sürün.İkinci yufkayı yerleştirin.Sekiz eşit parçaya ayırın.Her bir parçanın geniş tarafına patatesli harçtan bir miktar koyun.Sigara böreği sarar gibi sarın.Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın.
Böreklerin üzerine 2 su bardağı su serpin. Buzdolabında 1 gün bekletin.Üzerlerine yumurta sarısı sürün.Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzerleri kızarana dek pişirin.Sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun....
avatar
SELIN
ÜYEÜYE

Kadın
Mesaj Sayısı : 209
Yaş : 37
Nerden : ALMANYA
Ben Böyleyim :
ReP Puanı : 0
Kayıt tarihi : 14/12/08

Kullanıcı profilini gör

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön


 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz