Tosun Böreği

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek

Tosun Böreği

Mesaj tarafından SELIN Bir C.tesi 27 Ara. 2008, 23:16

Tosun Böreği

Malzemeler
1 Kase Haşlanmış Mercimek
2 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
1 Adet Soğan
Tuz , Karabiber
125 gr Margarin
2 Çorba Kaşığı Haşhaş
1 Adet Yumurtanın Sarısı
Üzerine:
1 Çay Bardağı Haşhaş
1 Su Bardağı Ilık Su
1 Çay Kaşığı Kabartma Tozu
Alabildiği Kadar Un


Yemeğin Tarifi
Mercimeği yemeklik doğranmış soğanla birlikte sıvı yağda sote edin.Tuz ve karabiber ilave edip soğumaya bırakın.
Bu arada hamuru hazırlayın.Bunun için sıvı yağı,ılık su ve kabartma tozuyla karıştırın.Azar azar un ilave edin.Yumuşak bir hamur yapın.15 dk dinlendirin.Küçük bezeler koparın.Oklavayla tepsi büyüklüğünde açın.
Eritilmiş margarinle haşhaşı karıştırın.Yufkaya sürün.Yufkayı enine 4 parmak kalınlığında kesin.Kesilen parçaları kıvırıp,buzdolabına alın.10 dk. bekletin.
Dolaptan çıkardığınız yufkaları merdane ile tekrar açın.15 cmlik kareler halinde kesin.Ortalarına mercimekli içten koyun.Ek yerleri tepsiye gelecek şekilde boylamasına ikiye katlayın.Yumurta sarısını çırpın.Yufkaların üstüne sürün.Haşhaş serpin.Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana dek pişirin.
Aşçının Notu:Haşhaşın ayrı bir lezzet kattığı tosun böreği,bayramlarda Kütahya?da misafirlere ikram edilir.

Afiyet Olsun....
avatar
SELIN
ÜYEÜYE

Kadın
Mesaj Sayısı : 209
Yaş : 37
Nerden : ALMANYA
Ben Böyleyim :
ReP Puanı : 0
Kayıt tarihi : 14/12/08

Kullanıcı profilini gör

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön


 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz