Mantı

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek

Mantı

Mesaj tarafından SELIN Bir Paz 28 Ara. 2008, 00:08

Mantı

Malzemeler
HARCI İÇİN:
250 gr kıyma
100 gr (1 orta boy) soğan (rendelenmiş)
1/2 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
1 1/2 çorba kaşığı su
HAMURU İÇİN:
2 su bardağı un
1 iri yumurta
1 çay kaşığı tuz
1/3 - 2/5 su bardağı su
1 1/2 çay kaşığı zeytinyağı ya da ayçiçek yağı


Yemeğin Tarifi

Önce harcı hazırlayın. Bunun için bir kapta kıyma, soğan, tuz, karabiber ve suyu iyice karıştırın.
Hamuru hazırlamak için unu eleyip, ortasını havuz biçiminde açın. Ortadaki boşluğa yumurtayı kırıp, suyu, tuzu ve zeytinyağı ya da ayçiçek yağını ilave edin.
Unu, elinizle karıştırarak havuzun ortasındaki malzemeye yedirin. Hamuru yoğurun. Üzerine nemli bir bez örtüp, 15-20 dakika dinlendirin. Bu işlemi bir kez daha yineleyin. İkinci yoğurma ve dinlendirmeden sonra hamuru iki eşit parçaya kesin ve her iki parçayı da, ayrı ayrı, elinizle bastırarak yayvan ve yuvarlak bir hale getirin.
Üzerlerine un serperek merdaneyle yaklaşık 20 cm çapında, kağıt inceliğinde açın.
4 cm aralıkla küçük köfteler halinde yuvarlanmış harcı hamurun yarısının üzerine yerleştirin.
Kalan hamuru harcın üzerine örtün. Hamuru tırtıllı rulo ile 4 x 4 cm boyutlarında kesin.Hazırladığınız içten hamurlara koyup bohça şeklinde kapatın.
Bir tencereye 8-10 su bardağı su koyun, 1 çorba kaşığı tuz katın. Suyu bir taşım kaynatın. Su kaynayınca mantıları 3-4 parti halinde, her defasında yaklaşık 2 su bardağı dolusu mantı olacak kadar, kaynar suya atıp, hafif diri kalacak biçimde 10-12 dakika haşlayın.Delikli kepçe ile sularını iyice süzdürerek bir kaba aktarın. Sıcak olarak bir kenarda bekletin.
Yoğurt sosunu küçük bir tencereye koyun. Bu tencereyi rahatça alabilecek büyüklükte bir başka tencereye ise yarıya kadar kaynar su koyun. Yoğurt sosunun bulunduğu tencereyi, büyük olanın içine oturtup, ağır ateşte yoğurt sosunu ılındırın.
Mantıları önceden ısıtılmış çukur tabaklara aktarın. Üzerlerine ılık yoğurt sosunu Pökün. Küçük bir sahanda kalan 2 çorba kaşığı margarini eritin. Yağ kızınca kırmızıbiberi ekleyip iyice karıştırın.
Biberli yağı yoğurt sosunun üzerine gezdirip, mantıyı sıcak olarak servis yapın.
Afiyet Olsun...


avatar
SELIN
ÜYEÜYE

Kadın
Mesaj Sayısı : 209
Yaş : 37
Nerden : ALMANYA
Ben Böyleyim :
ReP Puanı : 0
Kayıt tarihi : 14/12/08

Kullanıcı profilini gör

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön


 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz