Kefal Firinda
3 posters
1 sayfadaki 1 sayfası
Kefal Firinda
Malzemeler
2 su bardagi su
1 demet maydanoz
2 dis karanfil
5 çorba kasigi zeytinyagi veya ayçiçek yagi
1 kg Kefal ayiklanip halka seklinde dogranmis
300 gr.sogan rendelenmis
300 gr. domates rendelenmis
2,5 çorba kasigi limon suyu
1/2 çay kasigi tuz
karabiber
2 su bardagi su
1 demet maydanoz
2 dis karanfil
5 çorba kasigi zeytinyagi veya ayçiçek yagi
1 kg Kefal ayiklanip halka seklinde dogranmis
300 gr.sogan rendelenmis
300 gr. domates rendelenmis
2,5 çorba kasigi limon suyu
1/2 çay kasigi tuz
karabiber
Yapilis Tarifi
Önceden firini 170 dereceye getirip, isitin. Bir kapta 2 su bardagi suyu, maydanoz ve karanfili koyup, su yari yariya çekinceye kadar kaynatin, süzdürün. Zeytinyagi ya da ayçiçek yagini ilave edip karistirin. Kefal baligi dilimlerini bir tepsiye dizin. Rendelenmis domates ve sogani baliklarin üzerine dökün.Maydanoz suyu zeytinyagi karisimini da baliklarin üzerine gezdirin. Tuz ve biberini serpin.Limon suyunu da dökün. Firinda baliklar pisinceye kadar yaklasik 15 dakika pisirin.Firindan alip önceden isitilmis tabaklarda servis yapin
By_hakaN-
Mesaj Sayısı : 420
Yaş : 44
Nerden : İzmir
Ben Böyleyim :
ReP Puanı : 15
Kayıt tarihi : 01/12/08
Geri: Kefal Firinda
Sen denedinmi abi bu yemeği denediysen güsel olduysa bende anneme yaptırım kendim yapıpta maf etmek istemiyorum da :)
Gamzelii-
Mesaj Sayısı : 23
Yaş : 32
Nerden : istanbul
ReP Puanı : 0
Kayıt tarihi : 23/12/08
Geri: Kefal Firinda
PAYLASIM ICIN TSKLER DENEMEK LAZIM ..!! :)
SELIN-
Mesaj Sayısı : 209
Yaş : 43
Nerden : ALMANYA
Ben Böyleyim :
ReP Puanı : 0
Kayıt tarihi : 14/12/08
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz