Yayla Çorbası

Aşağa gitmek

Yayla Çorbası Empty Yayla Çorbası

Mesaj tarafından By_hakaN Bir Paz 07 Ara. 2008, 04:05

MALZEMELER
10 Su Bardağı Et Suyu
1 Su Bardağı Pirinç
5-6 Su Bardağı Un
125 gr Tereyağı veya Margarin
250 gr Yoğurt
2 Yumurta Sarısı
2 Çay Kaşığı Kekik
Tuz



HAZIRLANIŞI
Bir tencerede et suyunu kaynatın. İçine pirinci ilave edin. Başka bir tencerede un, tereyağı ya da margarinin 100 gramını, yoğurt ve yumurta sarısı ile karıştırın. Karışıma bir bardak su ilave edip, bir kez daha iyice karıştırın. Ateşi iyice kısın.
Karışımı, et suyunun içine bir tel süzgeçten geçirerek katın. Kaşıkla sürekli karıştırarak yedirin. Tuzunu da attıktan sonra yayla çorbasını ağır ateşte 20 dakika pişirin.
Bir sahanda kalan tereyağı yada margarini eritip, kekiği ilave edin. Kekikli yağı çorbanın üzerinde gezdirip sıcak olarak servis yapın.
By_hakaN
By_hakaN
ADMİNADMİN

Erkek
Mesaj Sayısı : 420
Yaş : 40
Nerden : İzmir
Ben Böyleyim : Yayla Çorbası Akyn10
ReP Puanı : 15
Kayıt tarihi : 01/12/08

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Yayla Çorbası Empty Geri: Yayla Çorbası

Mesaj tarafından SELIN Bir C.tesi 27 Ara. 2008, 13:09

PAYLASIM ICIN TSKLER.... :)
SELIN
SELIN
ÜYEÜYE

Kadın
Mesaj Sayısı : 209
Yaş : 39
Nerden : ALMANYA
Ben Böyleyim : Yayla Çorbası Gozkir10
ReP Puanı : 0
Kayıt tarihi : 14/12/08

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön


 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz